Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες της Πρωτομαγιάς σε όλη τη Γαλλία, ζητώντας αυξήσεις μισθών και διαδηλώνοντας ενάντια στο σχέδιο Μακρόν για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Στο Παρίσι, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει μαυροφορεμένους αναρχικούς που λεηλάτησαν καταστήματα.

Οι πρώτες εντάσεις σημειώθηκαν μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πορείας, νωρίς το απόγευμα. Μια πολύ ευκίνητη ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι ήταν ντυμένοι στα μαύρα — ρούχα, γάντια και μάσκες — αποσπάστηκε από την κύρια πορεία για να συγκρουστεί με την αστυνομία. Προσπάθησαν να στήσουν ένα οδόφραγμα χρησιμοποιώντας πασσάλους και επιτέθηκαν σε βιτρίνες καταστημάτων.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, περίπου είκοσι καταστήματα, κυρίως καταστήματα McDonald’s, ασφαλιστικές εταιρίες, κτηματομεσιτικά γραφεία και τράπεζες υπέστησαν ζημιές ενώ έγινε διάρρηξη σε ένα αυτοκίνητο.

Οι διαδηλωτές πέταξαν επίσης βλήματα, μεταξύ των οποίων και φρούτα, στις δυνάμεις της τάξης. Η αστυνομία προσπάθησε να τους διαλύσει κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Η διαδήλωση αυτή διοργανώθηκε μετά το κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, με αιτήματα τα μισθολογικά θέματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, την κοινωνική προστασία και την οικολογική μετάβαση.