Νέες δυστοπικές εικόνες έρχονται από την Σανγκάη, καθώς το σκληρό lockdown φέρεται ότι δεν έχει αποδώσει, με τις αρχές να εφαρμόζουν αντίθετη τακτική απομόνωσης, ώστε να μειώσουν τα κρούσματα κορονοϊού που αυξάνονται απότομα.

Έτσι, σύμφωνα με το bbc.com και καταγγελίες χρηστών στο Twitter, οι κινεζικές αρχές μεταφέρουν σε άλλες περιοχές πλέον, μόνο όσους έχουν αρνητικό τεστ. Μάλιστα, αναφέρουν ότι εξαιρούνται ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες, ενώ στο μήνυμα τους αναφέρουν το εξής: «Αφήστε ανοιχτές εξώπορτες και ντουλάπες».

Χαρακτηριστικά ένας κάτοικος της Χουανγκπού, δήλωσε πως «μεταφέρουν τα άτομα που είναι αρνητικά στο τεστ επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι είναι θετικοί στην κοινότητα». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολύ λίγα αρνητικά τεστ στην κοινότητα, επομένως χρειάζονται μόνο δύο λεωφορεία για τη μεταφορά τους».

Ακόμη, βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter δείχνουν προσωπικό των αρχών της Κίνας να φοράνε προστατευτικές στολές για τον ιό και να σπρώχνουν κόσμο για να μπεi μέσα σε στρατόπεδα καραντίνας.