Εθελοντές από τις ΗΠΑ παρουσιάζονται σε βίντεο να πολεμούν στην πρώτη γραμμή κατά των Ρώσων στην Ουκρανία. Είναι μια ακόμη απόδειξη πως η «διεθνής λεγεώνα» που συνδράμει τους Ουκρανούς παίζει έναν ολοένα και περισσότερο ενεργό ρόλο στις μάχες.

Δύο βίντεο εμφανίστηκαν στο Twitter κατά τη διάρκεια των προηγουμένων ωρών. Σ’ ένα από τα αυτά φαίνεται ένας Αμερικανός με στρατιωτική στολή και να ποζάρει μπροστά από ότι έχει… απομείνει από ένα τανκ, το οποίο υποστήριξε πως είναι ρωσικό. Ακούγεται να του φωνάζει κάποιος, εικάζεται κάτοικος του χωριού στα περίχωρα του Κιέβου, όπου έλαβε χώρα η επιχείρηση: «Καλωσορίσατε στην Αμερική», με τον Αμερικανό στρατιώτη να επαναλαμβάνει τη φράση.

Αυτό το βίντεο ανάρτησε στα social media, ο Τζέιμς Βάσκεζ, ένας βετεράνος στρατιώτης των ΗΠΑ, ο οποίος μετά το τέλος της θητείας του ασχολήθηκε με τις κατασκευές. Πήγε στην Ουκρανία από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ και έφτασε στην Πολωνία στις 15 Μαρτίου και πέρασε τα σύνορα μια μέρα μετά. Μαζί του είχε πολλά drones. Πήρε εντολή να μεταφερθεί στην πρώτη γραμμή από την πόλη Λβιβ στις 18 Μαρτίου.

Μάλιστα, ανέφερε πως το συγκεκριμένο χωριό που ανακατέλαβαν βρισκόταν επί ένα μήνα στα χέρια των Ρώσων. Πρόσθεσε πως τρομοκρατούσαν τους κατοίκους και τους πήραν το φαγητό τους. Τόνισε πως απελευθέρωσαν τον κόσμο, ενώ κατέστρεψαν επτά ρωσικά τανκς.

Στο άλλο βίντεο, όπου μιλάει διαφορετικός στρατιώτης, ο οποίος επίσης υποτίθεται είναι Αμερικανός, δείχνει αρκετούς μαχητές να βρίσκουν κάλυψη σ’ έναν τοίχο, δίπλα από έναν δρόμο σε χωριό όπου ο αφηγητής, τονίζει πως ανακατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις.