Η Μαρία Ζαχάροβα έκανε νέες δηλώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και δήλωσε ευθέως ότι το Κίεβο δεν μπορεί πλέον υπάρχει εντός των συνόρων του, γιατί «έχασε την ευκαιρία» το 2014 και 2015.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως «καλούμε τη διοίκηση Ζελένσκι να σκεφτεί για την τύχη της χώρας, του λαού, τη ζωή του πληθυσμού, να βγάλει συμπεράσματα και να λαβει τις κατάλληλες αποφάσεις.

«Έχουν ήδη χάσει την ευκαιρία για την Ουκρανία να υπάρξει εντός των δικών της συνόρων – μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ουκρανία. Η ευκαιρία αυτή τους δόθηκε για άλλη μια φορά το 2014 και το 2015», είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Μαρία Ζαχάροβα

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το ουκρανικό κράτος»

Μεταξύ άλλων, η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι είναι «μονόδρομος» για την Ουκρανία η εφαρμογή των συνθηκών του Μινσκ κάτι που εάν δε γίνει, σηματοδοτεί αυτόματα την «κατάρρευση» της χώρας.

Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι «χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διεθνή, πολυμερή και διμερή κανάλια για να εξηγηθεί ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το ουκρανικό κράτος από το να λάβει τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με το σχέδιο δράσης των συμφωνιών του Μινσκ, διαφορετικά η χώρα θα καταρρεύσει – αυτό που βλέπουμε τώρα, αυτό που συμβαίνει μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο».