Ο ρωσικός στρατός φέρεται να σκότωσε τρεις Αμερικανούς συμβούλους των Ουκρανών, που βρίσκονταν κοντά στο Ντονέτσκ, υποστηρίζουν οι ρωσόφωνοι της περιοχής, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Μέχρι στιγμής, το γεγονός δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την Ρωσία ή την Ουκρανία, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για εν ενεργεία ή απόστρατους στρατιωτικούς ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα θύματα φέρεται να ήταν ένας λοχαγός και δύο υπολοχαγοί και φέρεται να παρείχαν συμβουλές στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις της περιοχής.

«1.000 Τσετσένοι εθελοντές καθ’ οδόν για τη μάχη»

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε ότι 1.000 Τσετσένοι εθελοντές βρίσκονται καθ’ οδόν για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής.

Στον λογαριασμό του στο Telegram, ο Καντίροφ είπε συγκεκριμένα ότι ένας από τους συνεργάτες του, ο Απτί Αλαουντίνοφ, είναι «επικεφαλής χιλίων εθελοντών από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας» που βρίσκονται «καθ’ οδόν για να συμμετάσχουν στην ειδική επιχείρηση για την αποναζιστικοποίηση και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας».