Εκατοντάδες Ρώσοι έτρεξαν στα McDonald’s της Ρωσίας, λίγο πριν κατεβάσουν ρολά στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media και ιδιαίτερα στο Twitter, δείχνουν ουρές για ένα τελευταίο αμερικάνικο burger.

Μάλιστα, ο ειδησεογραφικός οργανισμός NEXTA αναφέρει ότι Ρώσοι πουλάνε στο διαδίκτυο προϊόντα από τα McDonald’s, ακόμη και… τρόφιμα. «Nuggets και πίτες που αγοράστηκαν πριν το κλείσιμο της αλυσίδας. Η τελευταία ευκαιρία να γευτείς ξένα καλούδια», φέρεται να γράφει μια αγγελία.

Σημειώνεται, ότι συνολικά στη Ρωσία κλείνουν 850 εστιατόρια της εταιρίας, που απασχολούν στο σύνολο τους 62.000 υπαλλήλους. Παρόλα αυτά, η εταιρία ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να καταβάλει κανονικά τους μισθούς των εργαζόμενων.

Βέβαια, σε περίπτωση που οι παραπάνω εικόνες αποδειχθούν έγκυρες, δεν θα μπορούν να συγκριθούν με τις ουρές που σχηματίστηκαν επί Σοβιετικής Ένωσης, όταν άνοιξαν τα McDonald’s.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του Associated Press από την πλατεία της Μόσχας, την ημέρα των εγκαινίων του πρώτου καταστήματος: