Ποινή φυλάκισης 40 μηνών επιβλήθηκε στον Gary Bowser, ο οποίος στο τέλος του 2021  μαζί με την Team Xecuter έχει παραβιάσει το σύστημα ασφαλείας του Nintendo Switch, του Nintendo 3DS και του NES Classic Edition.

Οι δικηγόροι του χάκερ πίεζαν για ποινή 19 μηνών, η αμερικανική κυβέρνηση ήθελε πέντε χρόνια, όμως το δικαστήριο κατέληξε στα τρία χρόνια και τους τέσσερις μήνες.

Πάντως, ο 51χρονος, που έχει το ίδιο επώνυμο με τον Bowser, τον ιστορικό κακό των Super Mario, που δήλωσε ένοχος θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 4,5 εκατ. δολαρίων, αλλά και 10 εκατ. δολάρια για τον διακανονισμό της αστικής αγωγής με την ίδια τη Nintendo.

Για την ιστορία, στο πλαίσιο της αρχικής δίκης ο Bowser παραδέχτηκε πως εργαζόταν με την Team Xecuter από τον Ιούνιο του 2013, με την οποία «εν γνώσει του και ηθελημένη συμμετείχε σε μια επιχείρηση κυβερνοεγκλήματος που χάκαρε δημοφιλής κονσόλες παιχνιδιών» μέσα από συσκευές όπως τα Gateway 3DS, Stargate, TrueBlue Mini και Classic2Magic.

Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα της δίκης, η Team Xecuter έβγαλε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση συσκευών που καθιστούσαν δυνατή την πειρατεία, με τον Bowser να βγάζει 320 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Από την πλευρά της, η ομάδα προσπάθησε να αμυνθεί, τονίζοντας πως οι συσκευές της αφορούσαν το νόμιμο homebrew development, παρόλο που ζητούσαν ένα επιπλέον χρηματικό ποσό για το ξεκλείδωμα της δυνατότητας χρήσης πειρατικών αντιτύπων.

Να σημειωθεί πως οι μπελάδες για την Team Xecuter ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε ομοσπονδιακές κατηγορίες εναντίον του Bowser, του 48χρονου γάλου από την Αβινιόν Max Louarn και του 35χρονου Yuanning Chen, από το Σεντσέν  της Κίνας.

Μέχρι στιγμής, μόνο ο Bowser συνελήφθη και απελάθηκε στις ΗΠΑ, όταν βρέθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία. Ο Louarn συνελήφθη στον Καναδά, από τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν την έκδοσή του, ενώ ο Chen είναι ακόμη ελεύθερος.