Φρίκη προκαλεί η υπόθεση αμέλειας, κακοποίησης ή και ανθρωποκτονίας από μία μητέρα από την Ουάσινγκτον, η οποία σκότωσε το μωρό της και στη συνέχεια του έβαλε μακιγιάζ για να φαίνεται ζωντανό.

Η 28χρονη Τάιρα Άντερσον, που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να μεταφέρει το 11 μηνών μωρό της, τη Μακένζι, στο νοσοκομείο, τυλιγμένη με μια ροζ κουβέρτα, είπε στους αστυνομικούς ότι το παιδί έπεσε από το κρεβάτι ξενοδοχείο στο οποίο έμεναν.

Την επόμενη μέρα μετά άρχισε να συμπεριφέρεται ασυνήθιστα και τη μεθεπόμενη δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Την 4η ημέρα το παιδί φαίνεται πως έχασε τις αισθήσεις του και τότε η 28χρονη αναγκάστηκε να το πάει στο νοσοκομείο.

Στη νεκροψία που διεξήχθη, βρέθηκε μια καφέ ουσία στα σφουγγάρια και τις πετσέτες που χρησιμοποιήθηκαν. «Ένα μέλος του προσωπικού είπε ότι η ουσία έμοιαζε με μέικ- απ ή κάποιου άλλου είδους καλλυντικό» ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Η μητέρα δήλωσε ένοχη ενώ αρχικά είπε στην αστυνομία πως το μωρό είχε μακιγιάζ πάνω του γιατί τα παιδιά της έπαιζαν με αυτό. Στην αναφορά της η αστυνομία λέει πως το μωρό υπέστη αποχρωματισμό στα πόδια, εκδορές στο πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια και μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα.