Έχουν φανατικούς υποστηρικτές και εξίσου φανατικούς πολέμιους. Τα τατουάζ διχάζουν, οι περισσότεροι ωστόσο από όσους αποφασίζουν να κάνουν τατουάζ τα θεωρούν «κόσμημα» στο σώμα τους και τρόπο έκφρασης.

Την άποψη αυτή, πως τα τατουάζ είναι μέρος της ομορφιάς ενός ανθρώπου, επιχειρεί να αναδείξει ο φωτογράφος Niall Patterson στη φωτογραφική συλλογή που ακολουθεί.

Ο φωτογράφος συγκεντρώνει χρήματα ώστε να καταφέρει να εκδώσει λεύκωμα με πορτραίτα και αφηγήσεις προσώπων με τατουάζ με τίτλο «Beauty Is Not Only Ink Deep».

Ο Patterson φωτογράφισε ανθρώπους με τατουάζ ζητώντας παράλληλα να του περιγράψουν τη σημασία τους, την κριτική που δέχθηκαν και πώς επηρεάζουν την άποψή τους για την ομορφιά.

«Η ιδέα μου ήρθε ενώ σκεφτόμουν να κάνω κι εγώ τατουάζ και δέχθηκα πολλή αρνητική κριτική ακόμα και από την οικογένειά μου», είπε ο Patterson στη Huffington Post. «Ξεκίνησα αυτό το πρότζεκτ για να αποδείξω στον εαυτό μου και τους άλλους πως οι άνθρωποι που ποζάρουν για μένα είναι όμορφοι, με ή χωρίς τατουάζ».

Δείτε τις φωτογραφίες