Για χρηματοδότηση της τρομοκρατικής ομάδας που επιτέθηκε στην πόλη Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ από τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσόβου και πρώην διοικητή του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» Ραμούς Χαραντινάι, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Κουρίρ» του Βελιγραδίου.

Στο δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές από κύκλους υπηρεσιών πληροφοριών, σημειώνεται πως τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίασαν την επίθεση στην ΠΓΔΜ χρηματοδοτήθηκαν από τον Ραμούς Χαραντινάι με χρήματα από λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η ομάδα, με επικεφαλής πρώην διοικητές του ΑΣΚ (UCK) από το Κόσοβο, έλαβε χρήματα για να οργανώσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την ΠΓΔΜ. Χρηματοδότες της όλης επιχείρησης είναι ο Χαραντινάι και η οικογένειά του, που ελέγχουν τους δρόμους των ναρκωτικών στην περιοχή και δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών σε αυτό το τμήμα των συνόρων, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα της σερβικής εφημερίδας.

Αναφέρεται ακόμη ότι πηγή που πρόσκειται σε υπηρεσίες πληροφοριών αποκάλυψε την προέλευση των χρημάτων για την τρομοκρατική επίθεση στο Κουμάνοβο, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο απόστρατος στρατηγός της ΠΓΔΜ Ιλία Νικόλοβσκι δήλωσε ότι τα μέλη της «ομάδας του Κουμάνοβο» πήραν χρήματα για να προκαλέσουν αναταραχές στην ΠΓΔΜ. Οι επικεφαλής της ομάδας είναι έμπειροι πολεμιστές και έχουν πάρει μέρος σε συγκρούσεις όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και στη Μέση Ανατολή, τόνισε.

«Οι αρχηγοί είναι επαγγελματίες με εμπειρία. Μοιράστηκαν τεράστιο χρηματικό ποσό και οι άλλοι στρατολογήθηκαν και πήραν κάποιες χιλιάδες ευρώ», σημείωσε ο κ. Νικόλοβσκι.