Από σήμερα και για πολλές μέρες φαίνεται ότι τα διεθνή νέα θα πάρουν φωτιά! Η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρει για παράδειγμα στην ιστοσελίδα της ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο Ιράν προκειμένου να τερματίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα!

Αλλά για το Ιράν υπάρχει και άλλο έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde που δείχνουν ότι το Ισραήλ ώθησε αποφασιστικά τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, τονίζοντας ότι η αμερικανική στρατηγική υπέρ των διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη δεν θα λειτουργήσει.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει για τη δημοσιοποίηση των απόρρητων στοιχείων τουλάχιστον δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων οι στρατηγικοί σύμμαχοί τους όπως η Αυστραλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, το Ισραήλ και η Τουρκία.

Οι ΗΠΑ απέρριψαν το βράδυ του Σαββάτου κάθε διαπραγμάτευση με το WikiLeaks δηλώνοντας ότι ο εξειδικευμένος ιστότοπος κατείχε τις πληροφορίες αυτές κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας.

Η εφημερίδα Le Monde σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι περισσότερη ενημέρωση σε σχέση με τα διπλωματικά έγγραφα θα δημοσιευθεί αύριο Δευτέρα σε συνεργασία με τις εφημερίδες The Guardian, The New York Times, Der Spiegel και El Pais.