Νέα στοιχεία αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Johnson & Johnson απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον δίνουν στη δημοσιότητα επιστήμονες από τη Νότια Αφρική οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετική έρευνα.

Μια αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson είναι αποτελεσματική 85% κατά της νοσηλείας από τη μετάλλαξη Όμικρον για έναν με δύο μήνες μετά τη χορήγησή της, δήλωσε την Παρασκευή (14/1) η επικεφαλής του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Νότιας Αφρικής (SAMRC).

Η Γκλέντα Γκρέι παρουσίασε τα πορίσματα έρευνας του SAMRC σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από το υπουργείο Υγείας της Νότιας Αφρικής για το τέταρτο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα, το οποίο προκλήθηκε από την νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Εμβόλιο Johnson & Johnson

«Πολύ υψηλά τα επίπεδα αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά της μετάλλαξης Όμικρον»

«Είδαμε 85% αποτελεσματικότητα του εμβολίου και είδαμε ότι αυτού του είδους η αποτελεσματικότητα του εμβολίου διατηρείται για έως και δύο μήνες» υπογράμμισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναφέρουμε πολύ υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά της μετάλλαξης Όμικρον» ανέφερε.

Κατά την μελέτη εξετάστηκαν οι νοσηλείες υγειονομικών που προσβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος της επιδημίας στη χώρα και οι επιστήμονες βρήκαν ότι η ενισχυτική δόση μείωσε τις νοσηλείες κατά 63% τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά τη χορήγησή της, φτάνοντας το 85% έπειτα από αυτήν για διάστημα μεταξύ ενός έως δύο μηνών.