Το αίσθημα οργής των πολιτών, και ειδικά των φοιτητών, είναι δικαιολογημένο, σημείωσε μεταξύ άλλων ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC Radio 4, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μαθητών και φοιτητών στη Βρετανία για τον τριπλασιασμό των διδάκτρων των πανεπιστημιακών σπουδών.

Ο Μίλιμπαντ έκανε λόγο για υποσχέσεις της κυβέρνησης που αθετήθηκαν, στήριξε το δικαίωμα των φοιτητών να διαμαρτύρονται ειρηνικά, αλλά απέφυγε να απαντήσει εάν θα συμμετάσχει κι ο ίδιος στις διαμαρτυρίες.

«Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν ένα αίσθημα οργής και θεωρώ ότι μεγάλο μέρος αυτής είναι αρκετά δικαιολογημένο. Μία κυβέρνηση εξελέγη, έδωσε μία σειρά από υποσχέσεις, είναι αθέτηση αυτών των υποσχέσεων και θα κάνει πολύ, πολύ δυσκολότερη τη ζωή, πολύ δυσκολότερη για πολλούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα», σχολίασε.

Ο Μίλιμπαντ εξελέγη ηγέτης των Συντηρητικών το Σεπτέμβριο, επικρατώντας του αδελφού του, του Ντέιβιντ, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του κόμματος μετά την εκλογική ήττα του Μαϊου με την οποία η εξουσία πέρασε μετά από 13 χρόνια από τους Εργατικούς σε έναν συνασπισμό Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Το κόμμα έχει αρχίσει να προηγείται των Συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις, αλλά οι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός Ενέργειας πρέπει να ενισχύσει το προφίλ του στα μάτια των ψηφοφόρων.

Οι φοιτητές σχεδιάζουν νέες διαδηλώσεις την Τρίτη όταν το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για να συζητήσει το θέμα.