Ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech για τον κορονοϊό θα ξεκινήσει την Τρίτη.

Όπως δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας Ναφτάλι Μπένετ, «από αυτήν την Τρίτη, τα παιδιά θα μπορούν επίσης να εμβολιαστούν».

«Ξέρω ότι υπάρχει κάποια ευαισθησία γύρω από αυτό το θέμα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αισθάνονται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, και δεν είναι απαραίτητα “αντιεμβολιαστές” ή αυτοί που χάφτουν παραληρηματικές θεωρίες συνωμοσίας», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως η απάντησή του σε αυτούς τους προβληματισμούς θα είναι η «απόλυτη διαφάνεια».

«Θα εκθέσουμε όλες τις έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες σε εσάς, τους γονείς – και θα λάβετε μια απόφαση», διαβεβαίωσε.

כמה מילים ממני אליכם, בסיומו של שבוע ארוך שהסתיים בבשורות טובות.הרגע הזה, לפנות בוקר, שבו התקשרו אליי לעדכן שמורדי…

Posted by ‎נפתלי בנט – Naftali Bennett‎ on Friday, November 19, 2021

Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές της Pfizer σε χιλιάδες παιδιά, το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 90,7% απέναντι στη συμπτωματική νόσηση.

Περίπου 5,7 εκατομμύρια από τα 9 εκατομμύρια των Ισραηλινών έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και οι αρχές ξεκίνησαν από το καλοκαίρι μια εκστρατεία για τη χορήγηση και της αναμνηστικής δόσης.

Εμβολιασμός παιδιών

«Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών και στον Καναδά

Νωρίτερα σήμερα ο Καναδάς επίσης έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με το σκεύασμα των Pfizer/BioNtech.

Στις ΗΠΑ, πάλι, οι εμβολιασμοί παιδιών ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Καμπότζη και την Κολομβία τα παιδιά κάτω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν με το κινεζικό σκεύασμα Sinovac.