Πάνω από 900 αντικείμενα από μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Έρικ Κλάπτον, Έλβις Πρίσλεϋ, Μαντόνα και Μάικλ Τζάκσον, βγαίνουν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.

Το κορυφαίο αντικείμενο αυτής της… συλλογής προς πώληση είναι μια ακουστική κιθάρα που ανήκε στον Clapton και έπαιξε στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του 1970 στο Λονδίνο.

Η κιθάρα Martin αναμένεται να φτάσει από 300.000 έως 500.000 δολάρια (263.900 έως 440.000 Ευρώ), δήλωσε ο Martin Nolan, εκτελεστικός διευθυντής της Julien’s Auctions. Η προσφορά για την κιθάρα και άλλα είδη θα γίνει Παρασκευή και Σάββατο στο Hard Rock Cafe στη Νέα Υόρκη και διαδικτυακά, στην ετήσια «Icons and Idols: Rock and Roll’ auction» της εν λόγω εταιρείας δημοπρασιών.

Μια κιθάρα που έπαιζε ο Πρίσλεϋ και δόθηκε στον Norman Taurog, ο οποίος σκηνοθέτησε πολλές από τις ταινίες του, θα μπορούσε να φτάσει τα 90.000 δολάρια. Η δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης ένα κοστούμι που φορούσε η Madonna στην ταινία «Evita» και η αξία του φτάνει τα 12.000 δολάρια.

Φορέματα που φόρεσαν η Amy Winehouse και η Katy Perry είναι επίσης διαθέσιμα.

Στην πώληση περιλαμβάνονται επίσης πολλά αντικείμενα από το ροκ συγκρότημα Nirvana και τον επικεφαλής Kurt Cobain.

«Έχουμε μια εφηβική φωτογραφία του Kurt Cobain, πολύ σπάνια βλέπεις μια φωτογραφία του Kurt Cobain τόσο νεαρό, αλλά και εισιτήρια για συναυλίες. Οτιδήποτε από τον Kurt Cobain είναι πολύ περιζήτητο», είπε ο Nolan στο Reuters.