Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο Έλον Μασκ τεχνικά δεν ίδρυσε την Tesla Motors. Ο Μάρτιν Έμπερχαρντ και ο Μαρκ Τάρπενινγκ το έκαναν το 2003. Όμως ο Μασκ έκανε μια αρκετά σημαντική επένδυση κατά την πρώτη εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων της εταιρείας το επόμενο έτος και έτσι κέρδισε την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου, ενώ το 2008 ανέλαβε, τελικά, και τα ηνία ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Έκτοτε, ο Μασκ έγινε το πρόσωπο τόσο της Tesla όσο και της εταιρείας αεροδιαστημικής μηχανικής SpaceX. Αλλά αν υπάρχει κάτι για το οποίο ο Μασκ είναι γνωστός αυτές τις μέρες, αυτό είναι μάλλον ο πλούτος του.

Έλον Μασκ

Έλον Μάσκ- Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Το 2020 η περιουσία του ήταν 24,6 δισεκατομμύρια δολάρια, φέρνοντάς τον στην 31η θέση στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes. Όταν το Forbes αποκάλυψε τη λίστα του 2021 με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Μασκ είχε κάνει ένα τεράστιο άλμα καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, με 151 δισεκατομμύρια δολάρια -στην πρώτη θέση βρέθηκε, χωρίς έκπληξη, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, με 177 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το mentalfloss.com, αν και ο Μασκ έχει προωθήσει σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Tesla στις αρχές του Νοεμβρίου, η καθαρή του περιουσία εξακολουθεί να είναι αρκετά τεράστια ώστε να είναι σχεδόν ακατανόητη -με τον ίδιο τρόπο που η Γη είναι τόσο μακριά από τον ήλιο που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την απόσταση.

Έλον Μασκ

Το site που αποκαλύπτει πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται ο Έλον Μασκ για να κερδίσει τον μηνιαίο μισθό σας

Για να καταστήσει, λοιπόν, ευκολότερη την κατανόηση της περιουσίας του Μασκ, η εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων Select Car Leasing, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, επινόησε μία εύχρηστη (αν και καταθλιπτική για όλους εμάς) αριθμομηχανή. Μόλις ανοίξετε την ιστοσελίδα, ο αριθμός στο δείκτη κερδών του Μασκ αρχίζει να ανεβαίνει, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσα χρήματα βγάζει από το χρόνο που ξοδεύετε στη σελίδα.

Πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται ο Έλον Μασκ για να βγάλει το μισθό σας

Τολμήστε να αναρωτηθείτε, λοιπόν, πόσο ακριβώς χρειάζεται ο Μασκ για να κερδίσει αυτά που βγάζετε σε ένα μήνα ή ακόμη και ολόκληρο το χρόνο. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας και εισάγετε τον ετήσιο μισθό σας στο πλαίσιο που υπάρχει και θα δείτε πόσο ακριβώς χρόνο θα χρειαστεί ο Μασκ για να βγάλει το αντίστοιχο ποσό. Για παράδειγμα για τον κατώτατο μισθό της Ελλάδας, ο Μασκ χρειάζεται μόλις 2 δευτερόλεπτα!