Την επαφή με ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο, αναγνωριστικό αεροσκάφος,τύπου Predator, έχασε το Πενταγώνου των ΗΠΑ, καθώς αυτό πετούσε πάνω από την επαρχία της Λαττάκειας στη Συρία, σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters. Οι ίδιοι βέβαια συμπλήρωσαν πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν εάν καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα από συριακά μέσα ενημέρωσης.

«Προς το παρόν δεν έχουμε καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Ερευνούμε το περιστατικό και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτό είναι εφικτό».

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό που έλαβε χώρα από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε τη διενέργεια αεροπορικών επιδρομών κατά θέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Βέβαια όπως διευκρινίζουν αμερικανοί αξιωματούχοι ουδέποτε η συριακή κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στοχοποίησε αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη Συρία.

Ωστόσο νωρίτερα, το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε με επείγον τηλεγράφημά του, ότι η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην επαρχεία της Λαττάκειας.

«Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε ένα εχθρικό, αναγνωριστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας», ήταν το ακριβές μήνυμα που μετέδωσε το SANA χωρίς ωστόσο να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες.