Ένας ανήλικος διακινητής ναρκωτικών καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τις αρχές παρέσυρε έναν 12χρονο φίλο του σε δάσος και αφού τον δολοφόνησε, επιχείρησε να τον αποκεφαλίσει καθώς θεωρούσε πως είναι «καρφί».

Ο Μάρσελ Γκρεστς, 15 ετών, μαχαίρωσε τον Ρόμπερτς Μπούνσις, πάνω από 70 φορές προτού επιχειρήσει να του κόψει το κεφάλι τα χέρια και τα δάχτυλα στο Φίστοφτ του Λίνκολνσαϊρ τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Γκρεστς, που θα εκτίσει τουλάχιστον 17 χρόνια στη φυλακή, αποβλήθηκε από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Ηνωμένου Βασιλείου όταν οι καθηγητές του τον έπιασαν να κουβαλάει μαζί του μαχαίρι. Αποβλήθηκε και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση τη χαρακτήρισαν μια από τις χειρότερες και πιο θλιβερές στην καριέρα τους, κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο Ρόμπερτς Μπούνσις που γεννήθηκε στην Λετονία και μετακόμισε με τον πατέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014, δολοφονήθηκε δύο ημέρες πριν από τα 13 γενέλθιά του. Το σώμα του βρέθηκε με τραύματα που έδειχναν ότι κάποιος επιχειρήσει να τον αποκεφαλίσει. Ο Γκρεστς, ο οποίος φορούσε γάντια από λάτεξ στη διάρκεια του εγκλήματος, αργότερα έστειλε μήνυμα σε φίλο του λέγοντας πως «αυτό δεν έπρεπε να εξελιχθεί έτσι». Προσπάθησε να κρύψει το όπλο και να κάψει τα ρούχα και τα γάντια και την επόμενη μέρα πήγε στο σχολείο του. Παραδέχθηκε πως σκότωσε τον Μπούνσις, αλλά όχι πως ήταν προμελετημένο. Υποστήριξε πως είχαν διαφορές για ναρκωτικά αξίας 50 λιρών. Ανέφερε στο Δικαστήριο πως το θύμα του επιχείρησε πρώτο να τον μαχαιρώσει και πως έπειτα έχασε τον έλεγχο. Οι ένορκοι δεν πίστεψαν τα επιχειρήματά του.

Ο πατέρας του Ρόμπερτς, Έντγκαρς, ανέφερε: «πως μπορώ να εξηγήσω αυτό που νιώθω. Όλα είναι λάθος. Κανένας πατέρας δεν θα έπρεπε να θάβει το παιδί του. Έχω χάσει κάθε σκοπό. Νιώθω άδειος και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό».