Μια Ρωσίδα δασκάλα ονόματι Anastasia, η οποία διδάσκει στην πόλη Tyumen της Σιβηρίας, βρήκε έναν έξυπνο και ιδιαίτερο τρόπο να βοηθήσει τους μαθητές της να αποβάλουν το στρες και να αντιμετωπίζουν το άγχος κατά τη διάρκεια των τεστ στο μάθημα της Φυσικής.

Ως μέρος της στρατηγικής της, μια από τις μεθόδους που δοκίμασε είχε σαν ζητούμενο από τους μαθητές της να σχεδιάζουν έναν σκαντζόχοιρο, μια γάτα ή έναν δεινόσαυρο. Τα αστεία αποτελέσματα που προέκυψαν από το περίεργο αίτημά της κοινοποιήθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με την Αναστασία, αυτού του είδους οι εργασίες βοηθούν να καθησυχαστούν και να χαλαρώσουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, κάτι που θεωρεί σημαντικό γιατί, ακόμη και αν προετοιμαστούν σωστά, τα νεύρα και η πίεση για να πάρουν έναν καλό βαθμό μπορεί να επηρεάσουν την επίδοση και την απόδοσή τους.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο τρόπος αυτός κάνει «πολύ ευκολότερη και πιο διασκεδαστική την διόρθωση των διαγωνισμάτων».

Όπως επισήμανε τώρα η ίδια, όλοι οι μαθητές της έκαναν σωστά την εργασία, για την οποία έλαβαν επιπλέον βαθμό στην τελική βαθμολογία του γραπτού τους.

Οι αναρτήσεις με τα σκίτσα των μαθητών έγιναν viral σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να επαινούν την πρωτοβουλία της δασκάλας και να της δίνουν συγχαρητήρια που ενδιαφέρεται όχι μόνο για την πνευματική κατάρτιση των… παδιών της, αλλά και για την ψυχική τους υγεία.