Οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν από την αστυνομία του Μαλί είναι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου αλλά «δεν είχαν εμπλοκή» στη σημερινή επίθεση εναντίον εστιατορίου του Μπαμακό, κατά την οποία πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Είχαν όπλα για να διαπράξουν κλοπές, μικροληστείες αλλά δεν συμμετείχαν στις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες που σημειώθηκαν στο Μπαμακό», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας του Μαλί, διευκρινίζοντας ότι οι συλληφθέντες «δεν συμμετείχαν» στην επίθεση.

«Οι δύο ύποπτοι, με καταγωγή από το Μαλί, που συνελήφθησαν μετά τους πυροβολισμούς στο Μπαμακό, δεν είναι τρομοκράτες αλλά ληστές», πρόσθεσε λέγοντας ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στην πρωτεύουσα.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς ανακοίνωσε ότι ο νεαρός Γάλλος που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Μπαμακό ήταν 30 ετών και ονομαζόταν Φαμπιέν Λουί Γκιγιομάρ.

Ένας φίλος του θύματος, ο Ζακάρια Μάιγκα, πολίτης του Μαλί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «αναγνώρισε τη σορό του φίλου του στο νεκροτομείο».

Ο Γκιγιομάρ είχε γεννηθεί στη Γαλλία τον Αύγουστο του 1984 και ζούσε στο Μπαμακό από το 2007. Εργαζόταν για την αμερικανική εταιρία ICMS Αfrica, ειδική στις πολυτελείς κατασκευές, σύμφωνα με αυτόν τον φίλο.

«Ύποπτοι ανακρίνονται αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα», πρόσθεσε ο Φαμπιούς καλώντας τους γάλλους πολίτες «να επιδεικνύουν προσοχή και να ακολουθούν προσεκτικά τις συστάσεις της γαλλικής πρεσβείας στο Μπαμακό».