Η Χίλαρι Κλίντον καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει σύντομα στη δημοσιότητα τα email της. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δέχεται επικρίσεις επειδή, όπως έγινε γνωστό, σχεδόν ολόκληρη η ηλεκτρονική της αλληλογραφία, όσο ήταν υπουργός γινόταν μέσω ενός προσωπικού της λογαριασμού και όχι ενός κρυπτογραφημένου κυβερνητικού λογαριασμού.

«Θέλω το κοινό να δει την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία. Ζήτησα από το υπουργείο να δώσει τα email στη δημοσιότητα. Απάντησαν ότι θα τα εξετάσουν πριν από τη δημοσιοποίησή τους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητεί να διαβάσει τα email της Κλίντον και συγκεκριμένα όσα αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2012 στη Βεγγάζη της Λιβύης κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί.

Χθες ο Τρέι Γκάουντι, ο επικεφαλής της επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά την υπόθεση της Βεγγάζης, δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να εξασφαλίσει όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.