Οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ έχουν προκαλέσει ανησυχία στους Βρετανούς, με τον Μπόρις Τζόνσον να συνομιλεί μαζί της και να καθησυχάζει τον κόσμο, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι σε «πολύ καλή φόρμα».

«Απλώς πρέπει να ακολουθήσει τη συμβουλή των γιατρών της και να ξεκουραστεί και θεωρώ ότι αυτό είναι το σημαντικό. Νομίζω ότι όλη η χώρα της εύχεται να είναι καλά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η 95χρονη μονάρχης ματαίωσε έναν αριθμό προγραμματισμένων επισκέψεών της και πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο για άγνωστη αιτία, κάτι που έγινε για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ξεκουράζεται στην κατοικία της στο Κάστρο του Ουίνδσορ μετά την μονοήμερη νοσηλεία της πριν από δέκα ημέρες.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η Ελισάβετ δεν θα παραστεί σε μια σημαντική εκδήλωση στις 13 Νοεμβρίου που θα πραγματοποιήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση του βρετανικού στρατού στο Royal Albert Hall, αλλά έχει «σαφή πρόθεση» να παραστεί στην τελετή μνήμης για τους βετεράνους, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, μια εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την ίδια.

Μια πηγή του παλατιού έχει ανακοινώσει ότι η βασίλισσα έχει καλή διάθεση και ότι έχει καταγράψει σε βίντεο έχαν χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες στην COP26.

Η περαιτέρω ανάπαυση είναι μια «συνετή πρόληψη», σύμφωνα με την ίδια πηγή.