Διαδηλωτές στο Σουδάν πέρασαν τα οδοφράγματα και εισήλθαν στον δρόμο όπου βρίσκεται το αρχηγείο του στρατού στο Χαρτούμ, εν μέσω πληροφοριών για στρατιωτικό πραξικόπημα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, στρατιώτες έκαναν στην άκρη την ώρα που περνούσαν δίπλα τους πολίτες οι οποίοι συνέχισαν την πορεία τους προς το αρχηγείο του στρατού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σουδάν: Βαθιά ανησυχία ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου

Βαθιά ανησυχία εκφράζει ο ΟΗΕ, δήλωσε ο Φόλκερ Πέρθες, ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη χώρα.

«Ανησυχία» εξέφρασε και ο Αραβικός Σύνδεσμος για τις «εξελίξεις» στο Σουδάν, όπου ο στρατός έχει συλλάβει την πλειονότητα των πολιτικών αξιωματούχων έπειτα από εβδομάδες εντάσεων ανάμεσα στους στρατιωτικούς και τους πολιτικούς που μοιράζονται την εξουσία στη χώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ εξέφρασε σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη «βαθιά του ανησυχία για τις εξελίξεις» στο Σουδάν και κάλεσε «όλες τις πλευρές να σεβαστούν» τη συμφωνία για τον σχηματισμό κοινής μεταβατικής κυβέρνησης πολιτικών και στρατιωτικών που υπεγράφη το 2019 μετά την ανατροπή του Όμαρ αλ Μπεσίρ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.