Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην κοινότητα Ξυλοφάγου ένα ομοίωμα πατάτας. Το Insider του Φιλελεύθερου επικοινώνσε με τον κοινοτάρχη Γεώργιο (Κόκο) Τάσσου, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του έργου.

Όπως ανέφερε η Ξυλοφάγου είναι γνωστή για τις πατάτες της και ήθελε, αφού είδε το Big Fish στην Ιρλανδία, να κάνει κάτι αντίστοιχο και για την κοινότητα του.

«Ήθελα να γίνει αυτή η πατάτα σημείο αναφοράς στην κοινότητα και χαίρομαι που με τη δυσφήμιση που έγινε, μας έκαναν την καλύτερη διαφήμιση. Είμαι σίγουρος πως όλοι αυτοί που μας επικρίνουν θα έρθουν εδώ να φωτογραφηθούν με το ομοίωμα της πατάτας» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Κόκο Τάσσου το ομοίωμα θα στοιχίσει συνολικά στην κοινότητα 8.000 ευρώ κι αυτή τη στιγμή το έργο είναι ημιτελές.

«Πήραμε την πατάτα από την ποικιλία σπούντα που είναι η πιο διαδεδομένη στην περιοχή, τη φωτογραφήσαμε και σχεδιάστηκε. Γύρω από τη πατάτα θα γίνει επένδυση με τοίχο και εκεί θα μπουν ξύλινα καθίσματα, ώστε να μπορεί κάποιος να καθίσει εκεί. Επίσης στην περιοχή θα γίνει και αναψυκτήριο, το οποίο θα υποχρεούται να τηγανίζει και να μαγειρεύει και πατάτες στους επισκέπτες», υπογράμμισε.

Κύπρος: Οι αντιδράσεις για το μνημείο

«Το έργο χαιρετίστηκε θετικά και από τον υφυπουργό Τουρισμού και είμαστε σίγουροι ότι θα προσελκύσει χιλιάδες ξένους και ντόπιους επισκέπτες» είπε ο κοινοτάρχης.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους χρήστες του Facebook που αντέδρασαν και σχολίασαν ποικιλοτρόπως το ομοίωμα.