Όλοι γνωρίζουν τον Τιτανικό, το βρετανικό πλοίο που στο παρθενικό του ταξίδι προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού. Υπάρχουν πολλά ντοκιμαντέρ που λένε την ιστορία του και μια ομώνυμη ταινία που κέρδισε Όσκαρ. Τώρα, η εταιρία παιχνιδιών, LEGO, αποφάσισε να το εκδώσει και σε κατασκευή. Το σχέδιο είναι πανομοιότυπο μ’ εκείνο του μεγαλύτερου επιβατικού της εποχής του και όπως την ημέρα που βγήκε στη θάλασσα για πρώτη φορά.

Η LEGO ανακοινώνοντας το πρότζεκτ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε πως το σετ κατασκευής θα αποτελείται από 9.090 διαφορετικά κομμάτια και οι αγοραστές θα κληθούν να φτιάξουν το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό του πλοίου, όπως ακριβώς ήταν. Η κλίμακα είναι 1:200 και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά η προκυμαία, η γέφυρα και η πισίνα είναι λεπτομερέστατα.

Σύμφωνα με το «CNN», η ρέπλικα θα χωρίζεται σε τρεις τομείς ώστε να αποκαλύπτεται και το μεγαλειώδες εσωτερικό εκείνου του πλωτού παλατιού. Σαφώς και θα ξεχωρίζει η μεγάλη σκάλα των έξι επιπέδων και η αίθουσα του δείπνου, αλλά μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και το μηχανοστάσιο.

Ο Μάικ Πσιάκι, υπεύθυνος σχεδιασμού της LEGO, τόνισε σε πρόσφατη ανακοίνωση: «την εποχή του πρώτου ταξιδιού του, ο Τιτανικός ήταν η κορυφή της ναυτικής μηχανικής, το μεγαλύτερο κινούμενο όχημα που είχε δημιουργηθεί ως τότε. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι να μπορέσουμε να αναπαραστήσουμε αυτό το πλοίο – σύμβολο με τουβλάκια LEGO, ακολουθώντας σχέδια που δημιουργήθηκαν περισσότερο από έναν αιώνα πριν. Ο σχεδιασμός του Τιτανικού για την LEGO με τέτοια τεράστια προσήλωση στην λεπτομέρεια και στην κλίμακα, μας επέτρεψε να ζήσουμε από τις πιο προκλητικές εμπειρίες μας ως τώρα».

Mέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η διάθεση του σετ. Καθώς, δε, το πρότζεκτ είναι… τιτάνιο όπως το χαρακτήρισε και η ίδια η εταιρία, η δημιουργία του Τιτανικού με τουβλάκια LEGO θα κοστίσει περί τα 550 ευρώ στους ενδιαφερόμενους.