Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες με ένα κορίτσι να μαστιγώνεται ανηλεώς από τους συμμαθητές της μπροστά στους δασκάλους και στον πατέρα της σε ένα ισλαμικό σχολείο της Νιγηρίας. Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι ο ξυλοδαρμός συνέβη αφού εκείνος τον ζήτησε ως μία «αποδεκτή» τιμωρία επειδή το κορίτσι φέρεται να είχε πιαστεί να πίνει αλκοόλ. Πράγμα που η ίδια αρνείται κατηγορηματικά.

Το κλιπ, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, δείχνει τέσσερις άνδρες οπλισμένους με αντικείμενα που μοιάζουν με ραβδιά να περιβάλλουν τη νεαρή κοπέλα που γονατίζει στο πάτωμα.

Στη συνέχεια, οι άνδρες προχωρούν στο βάναυσο μαστίγωμα της μαθήτριας, ενώ οι θεατές την παρακολουθούν και να μην μπορεί να δει, να σηκώνει τα χέρια επανειλημμένως για να προστατευθεί από την επίθεση που είναι τόσο βίαιη που μέχρι και το χιτζάμπ της φαίνεται να πέφτει.

Ο πατέρας έδωσε το «οκ» για τον βασανισμό του παιδιού του

Ο πατέρας της μαθήτριας είπε στο BBC ότι είχε εγκρίνει το μαστίγωμα καθώς «αναστατώθηκε όταν είδε ένα βίντεο με την κόρη του στο οποίο φέρεται να πίνει αλκοόλ».

Είπε: «Ενημέρωσα το σχολείο για το περιστατικό και προσωπικά τους ζήτησα να της δώσουν την κατάλληλη τιμωρία και επέμεινα ότι πρέπει να είμαι παρών όταν το έκαναν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι ήταν ένας από τους τέσσερις μαθητές και μαθήτριες που πιάστηκαν να πίνουν αλκοόλ σε πάρτι γενεθλίων, κάτι που αρνήθηκαν.

Ένα δεύτερο βίντεο μοιράστηκε στο διαδίκτυο, το οποίο έδειχνε ότι ένα νεαρό αγόρι το οποίο και αυτό χτυπήθηκε βάναυσα επίσης σε σχέση με το ίδιο περιστατικό.

Τα βίντεο προκάλεσαν οργή αφού πήραν μεγάλη δημοσιότητα στο διαδίκτυο. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο διευθυντής του σχολείου στην πολιτεία Κουάρα της Νιγηρίας έχει απολυθεί ενώ οι μαθητές έχουν λάβει ιατρική περίθαλψη.

Το σχολείο υπερασπίστηκε τις ποινές, οι οποίες επιβλήθηκαν από άλλους μαθητές κατόπιν αιτήματος του σχολείου, καθώς λένε ότι είχαν έγκριση από τους γονείς.

Η διοίκηση του σχολείου είπε επίσης ότι η τιμωρία ήταν σύμφωνη με τον ισλαμικό νόμο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.