Ανατριχιαστικά είναι τα πλάνα και οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή που ένας ηθοποιός του θρυλικού ρωσικού θεάτρου Μπολσόι σκοτώθηκε το Σάββατο πάνω στη σκηνή την ώρα της παράστασης.

Το κλιπ δείχνει ένα τεράστιο σκηνικό να κατεβαίνει στη σκηνή πίσω από τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής σκηνής, αλλά ο Γεβγένι Κουλές, 37 ετών, με κάποιο τρόπο παγιδεύτηκε κάτω από το σκηνικό το οποίο τον συνέθλιψε μέχρι θανάτου.

Ένας άντρας ακούγεται να φωνάζει ενώ η ορχήστρα συνεχίζει να παίζει, πριν η μουσική σταματήσει απότομα και το καστ ξεσπάσει σε ουρλιαχτά στη θέα του ατυχήματος.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής σκηνής σε μια παράσταση του Sadko, μιας όπερας του 19ου αιώνα από τον Ρώσο συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι-Κορσάκοφ.

Το θέατρο είπε ότι ο Κουλές, ο οποίος ήταν στο θέατρο από το 2002, πέθανε επί τόπου στο σημείο ενώ το κοινό απομακρύνθηκε αμέσως από την αίθουσα .

Πανικόβλητοι ηθοποιοί ζήταγαν βοήθεια ενώ οι θεατές πίστευαν ότι είναι μέρος της παράστασης

Η θεατρική εταιρεία Μπολσόι ανέφερε στο πρακτορείο Interfax ότι ο Κουλές υπέστη σοβαρά τραύματα στο ατύχημα στο οποίο συνεθλίβη κάτω από το σκηνικό και πέθανε πριν φτάσει ασθενοφόρο.

Πιστεύεται ότι ο ηθοποιός κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής σκηνής καθώς το σκηνικό ήταν χαμηλωμένο και στη συνέχεια παγιδεύτηκε από κάτω.

Τα συγκλονιστικά πλάνα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν πανικοβλημένους ερμηνευτές να παρακαλούν το προσωπικό να σηκώσει το στήριγμα που είχε πέσει πάνω του, καθώς η ορχήστρα σταμάτησε απότομα και οι ηθοποιοί άρχισαν να ουρλιάζουν.

Οι ηθοποιοί φαίνονται μανιωδώς να κουνάνε τα χέρια τους για να ειδοποιούν το προσωπικό για την τραγωδία, ενώ φωνάζουν «Σταμάτα, Σταμάτα! Καλέστε ασθενοφόρο, κάποιος χτυπήθηκε από το φόντο! Υπάρχει αίμα!», φώναζαν

Το κοινό κλήθηκε αμέσως να φύγει από την αίθουσα.

Ένας πολύτιμος ηθοποιός και σταθερός υποστηρικτής του θεάτρου Μπολσόι, ο Κουλές έπαιζε με την εταιρεία σχεδόν σε όλη την ενήλικη ζωή του κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο δεκαετιών.

«Ήταν απαίσιο», έγραψε ένας θεατής στο Facebook μετά την απομάκρυνσή του από το θέατρο.

«Φτάσαμε στο θέατρο Μπολσόι και καθίσαμε στις θέσεις μας. Στη συνέχεια, ξαφνικά, όταν το σκηνικό κατέβηκε κατά την πρώτη κιόλας σκηνή, κάποιος φώναξε: “Γιατρέ! Χρειαζόμαστε ασθενοφόρο γρήγορα, κάποιος έπεσε κάτω από το σκηνικό!”»

«Η ορχήστρα σιώπησε και οι κουρτίνες έκλεισαν».

Η μάρτυρας πρόσθεσε ότι το θέατρο είπε στο κοινό ότι η παράσταση σταμάτησε λόγω τεχνικών δυσκολιών, αλλά διαπίστωσε ότι η Κουλές είχε σκοτωθεί αφού μίλησε με φύλακες κατά την έξοδο από το θέατρο.