Η αστυνομία της Δανίας κατάσχεσε ένα πανάκριβο σπορ αυτοκίνητο καθώς ο οδηγός της πιάστηκε να τρέχει στους δρόμους με ταχύτητα πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πήγαινε από τη Γερμανία στη Νορβηγία, όπως αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα «Nordjyske», στο Βορρά της χώρας.

Ο άνδρας, Ιρακινής καταγωγής κάτοικος της Νορβηγίας, του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό, εντοπίστηκε την Πέμπτη (7/10) να έχει αναπτύξει ταχύτητα 236 χιλιομέτρων ανά ώρα καθώς βρισκόταν πίσω από το τιμόνι μιας ολοκαίνουριας Lamborghini Huracan. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει 630 ίππους και μπορεί ν’ αναπτύξει ταχύτητα που ξεπερνά τα 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Στο σημείο, όμως, που αποφάσισε ν’ «ανοίξει» το γκάζι το όριο είναι τα 130 χιλιόμετρα την ώρα. Με τέτοιο αυτοκίνητο και στο συγκεκριμένο μέρος της χώρας, όπου τα εντυπωσιακά super cars δεν είναι… συνηθισμένα, οι αστυνομικοί είχαν εύκολο έργο στην προσπάθειά τους να τον εντοπίσουν. Σύμφωνα, δε, μ’ έναν νέο νόμο που ισχύει στη Δανία, οι αστυνομικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν τα οχήματα των επικίνδυνων οδηγών και στη συνέχεια να τα βγάζουν σε δημοπρασία και τα χρήματα να πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναφέρει το «Associated Press», ο άνδρας είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μερικές ώρες νωρίτερα στη Γερμανία για ποσό κοντά στις 270.000 ευρώ. Αποφάσισε να κάνει το ταξίδι της επιστροφής με την Lamborghini Huracan του και στη διάρκεια να… στρώσει το αυτοκίνητο, αλλά λογάριαζε χωρίς την αστυνομία της Δανίας και τους νόμους της χώρας. Ο Γες Φάλμπεργκ, ο αστυνομικός που είχε υπηρεσία εκείνη την ώρα στην περιοχή, είπε στη «Nordjyske» πως ο ιδιοκτήτης ήταν «κάπως δυσαρεστημένος και ενοχλημένος» που του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο που τον βρήκε μια και θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα.