Άλλο ένα σοκαριστικό επεισόδιο αστυνομικής βίας στην Αμερική με θύμα αυτή τη φορά έναν κωφό άνδρα είδε το φως της δημοσιότητας. Το περιστατικό συνέβη το 2019 στο Κολοράντο και τώρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακοποίηση κρατουμένου στους αστυνομικούς ενώ σοκαριστικές εικόνες από κάμερες από τις στολές των αστυνομικών δημοσιεύθηκαν σε ΜΜΕ.

Ο Μπρέιντι Μιστίκ στη μήνυση που κατέθεσε ότι χτυπήθηκε στο έδαφος, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και δέχτηκε ηλεκτροσόκ κατά τη διάρκεια της σύλληψης στο Αϊντάχο Σπρινγκς ενώ στη συνέχεια φυλακίστηκε λανθασμένα για τέσσερις μήνες παρά την προσπάθεια να επικοινωνήσει με τους αξιωματικούς προσπαθώντας να τους εξηγήσει στη νοηματική ότι «δεν τους καταλαβαίνει».

Η αγωγή αναφέρει ότι ο Μίστις κατηγορήθηκε ότι παραβίασε ένα στοπ ενώ μετά συνέχισε την πορεία του αγνοώντας τις εντολές τους καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής κατά τη σύλληψη.

Πώς έγινε το περιστατικό

«Καθώς ο κ. Μιστίκ βγήκε από το αυτοκίνητό του και περνούσε από έναν σκουπιδότοπο μεταξύ του οχήματός του και του οχήματος της αστυνομίας, προς την πόρτα του πλυντηρίου, τυφλώθηκε από τα φώτα του αστυνομικού οχήματος και/ή από τους αστυνομικούς ένα φως προβολέων», ανέφερε η μήνυση. «Δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε αν έκανε κάτι και αν η παρουσία των αστυνομικών είχε σχέση με αυτόν».

Ο Μιστίκ, ο οποίος δεν μπορεί να διαβάσει τα χείλη, χρησιμοποίησε τα χέρια του για να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους αξιωματικούς, χωρίς αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη μήνυση. Στη συνέχεια, ο ένας αστυνομικός τον έπιασε από το πουκάμισο και τον πέταξε στο έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι του στο τσιμέντο χωρίς «προειδοποίηση ή προσπάθεια επικοινωνίας».

«Ο κατηγορούμενος Χάνινγκ έδεσε τον κ. Μιστίκ στο έδαφος στην πλάτη του, ενώ ο κ. Μίστιτ άπλωσε τα χέρια του με τις παλάμες στραμμένες προς τον κατηγορούμενο Χάνινγκ σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν προσπαθούσε να κάνει κάτι κακό ενώ αγωνιωδώς προσπαθούσε να εξηγήσει ότ δεν έκανε τίποτα για να απειλήσει τον αξιωματικό», αναφέρεται στο έγγραφο.

Ο Μίστις μηνύει τους αξιωματικούς και την πόλη του Αϊντάχο Σπρινγκς και το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Clear Creek County, όπου φυλακίστηκε.

Δείτε την σοκαριστική επίθεση αστυνομικών σε άνδρα στη Ρωσία και την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Η πλευρά της αστυνομίας

Το τμήμα υπερασπίστηκε τους αξιωματικούς, υποστηρίζοντας ότι ο συλληφθείς πλησίασε ένα περιπολικό αυτοκίνητο με σαφή σήμανση και αναμμένα φώτα έκτακτης ανάγκης.

«Οι αξιωματικοί έδωσαν προφορικές εντολές για να επιστρέψει ο κ. Μιστίκ στο όχημά του. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο κ. Μιστίκ ήταν κωφός, αλλά αυτό το γεγονός δεν ήταν γνωστό στους αστυνομικούς κατά την αρχική συνάντηση», έγραψαν αξιωματούχοι στον ιστότοπο της αστυνομίας του Αϊντάχο Σπρινγκς.

«Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έδωσαν οδηγίες στον κ. Μιστίκ να καθίσει. Κάποια στιγμή οι αξιωματικοί προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του κ. Μιστίκ τοποθετώντας τον στις χειροπέδες λόγω των ανεξήγητων ενεργειών του», συνέχισε η δήλωση.