Ο Ροντ Τέιλορ, ο ηθοποιός που βοήθησε την Τίπι Χέντρεν να αντιμετωπίσει «Τα Πουλιά» του Χίτσκοκ, πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, δύο ημέρες πριν από τα 85α του γενέθλια, ανακοίνωσε η κόρη του μέσω της ιστοσελίδας του.

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός του ρόλος ήταν στην ταινία του 1960 «Η Μηχανή του Χρόνου» του Χ.Γ. Ουέλς, ενώ εμφανίσθηκε και στην ταινία γουέστερν του 1973 «Οι Ληστές των Τρένων» πλάι στον Τζον Γουέιν και την Άν Μάργκαρετ.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 2009 στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Άδωξοι Μπάσταρδη», όπου ενσάρκωσε τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Επίσης, δάνεισε τη φωνή του σε ένα από τα σκυλάκια στην ταινία του Ντίσνεϊ “Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας”.

Αυστραλιανής καταγωγής, ο Τέιλορ έζησε στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες έπειτα από ένα πάρτι.

«Ο Ροντ ήταν ένας σπουδαίος φίλος, μια δύναμη στη ζωή μου, ήμασταν καλοί, πολύ καλοί φίλοι. Ήταν ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ μου, καλοσυνάτος και με στιλ. Όλα ήταν τόσο καλά πάνω σε αυτόν τον άνθρωπο», δήλωσε η 84χρονη Τίπι Χέντρεν στο περιοδικό People.

Ο Τέιλορ ήταν παντρεμένος με την Κάρολ Κικουμούρα και η κόρη του, η Φελίσια Ροντρίκα Σταρτ Τέιλορ, είναι τηλεπαρουσιάστρια στις ΗΠΑ.