Εξελίξεις φέρνει στις ΗΠΑ η οριστική έγκριση του εμβολίου των Pfizer/Biontech από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 θα γίνει υποχρεωτικός στον αμερικανικό στρατό μετά την οριστική έγκριση του σκευάσματος των Pfizer/Biontech.

«Τώρα που το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε, το υπουργείο θα εκδώσει οδηγία που θα απαιτεί από όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να εμβολιαστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, οι δάσκαλοι και το προσωπικό των δημόσιων σχολείων στην πόλη της Νέας Υόρκης θα χρειαστεί να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των δημόσιων σχολείων της Νέας Υόρκης ανακοινώνεται μετά την πλήρη έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BionTech κατά της Covid-19 στη χώρα από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).