Συναλλαγές με τη Ρωσία σε ευρώ η δολάρια ζητά ο Λουκασένκο

Η Μόσχα αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Λευκορωσίας


ΚΟΣΜΟΣ
17:01
18/12/2014
Συναλλαγές με τη Ρωσία σε ευρώ η δολάρια ζητά ο Λουκασένκο
loading

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ζήτησε οι συναλλαγές της χώρας του με τη Ρωσία να γίνονται σε δολάρια ή ευρώ εξαιτίας της μεγάλης πτώσης της αξίας του ρουβλίου, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Το ρωσικό ρούβλι σημείωσε την Τρίτη τη μεγαλύτερη πτώση του σε διάστημα μίας ημέρας από το 1998 και η αδυναμία του αποτελεί απειλή για την οικονομία της Λευκορωσίας, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της οποίας είναι η Ρωσία.

Πάνω από τις μισές εξαγωγές της Λευκορωσίας πηγαίνουν στη Ρωσία, κυρίως φορτηγά, τρακτέρ και βιομηχανικά μηχανήματα, ενώ σχεδόν το 92% των συναλλαγών γίνονται σε ρούβλια.

«Θα συναλλασσόμαστε όχι σε ρούβλια, αλλά σε δολάρια», είπε ο Λουκασένκο. «Θα έπρεπε να έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό από τη Ρωσία να μας πληρώνει σε σκληρό νόμισμα», πρόσθεσε.

Η Λευκορωσία είχε μειωμένα έσοδα κατά 739 εκατομμύρια δολάρια από τις εξαγωγές της την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αν και ο όγκος των συναλλαγών ήταν ίδιος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει