Το Πανεπιστήμιο του Γέιλ ιδρύθηκε το 1701 και συνεχίζει να είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και φυσικά η φήμη του εξαπλώνεται όσο οι απόφοιτοι του γίνονται από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αποφοίτησε από τη Νομική του Γέιλ το 1973 με την τότε φίλη του, Χίλαρι Ρόνταμ. Έχει επιστρέψει πολλές φορές για να μιλήσει σε φοιτητές.

Η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον αποφοίτησε από τη Νομική του Γέιλ το 1973. Έκτοτε έχει υπηρετήσει ως Γερουσιαστής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Όπως και ο σύζυγός της, πηγαίνει συχνά στο Πανεπιστήμιο για διαλέξεις.

Ο πατέρας της τελείας και της παύλας, των σημάτων Μορς, ο Σάμιουελ Μορς σπούδασε μαθηματικά και φιλοσοφία στο Γέιλ στις αρχές του 19ου αιώνα.

Η Ίντρα Νούγι αποφοίτησε από τη σχολή διοίκησης του Γέιλ το 1980 πριν γίνει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της PepsiCo. Επέστρεψε για ένα δείπνο το 2004.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ, Πωλ Κρούγκμαν, έχει εργαστεί στο συμβούλιο των Οικονομικών του Προέδρου Ρήγκαν και θεωρείται από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στην εποχή μας. Το 2010, το Πανεπιστήμιο του Γέιλ του έδωσε μία από τις υψηλότερες τιμές του: το βραβείο, Henry E. Howland Memorial Prize.

Οι φίλοι της Τζάνετ Γιέλλεν τη θυμούνται για το μυαλό της και την ισχυρή παρουσία της στην Πανεπιστημιούπολη. Το διδακτορικό που πήρε το 1971 στα οικονομικά είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τη θέση της επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών που κατέχει. Είναι η 15η Πρόεδρος της Fed και η πρώτη γυναίκα.

Λίγο πριν την αποφοίτησή της από τη θεατρική σχολή του Γέιλ το 2012, η Λουπίτα Νιόγκο είχε ήδη κερδίσει το ρόλο της ζωής της για τα «12 χρόνια σκλάβος», που πήρε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Η ίδια βραβεύτηκε από την Ακαδημία με το Όσκαρ 2ου γυναικείου ρόλου.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο γηραιότερος, πήρε το πτυχίο του το 1948. Έκτοτε, το Γέιλ έχει θεσπίσει ένα βραβείο με το όνομά του για να τιμά ανθρώπους που είχαν σημαντική διαδρομή και επιτυχίες στον τομέα τους.
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, μπήκε στο Γέιλ το 1964 και έγινε Πρόεδρος της αδελφότητας, ΔΚΕ. Επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο για να εκφωνήσει λόγο για τα 300 χρόνια από την ίδρυσή του.

Το 1975, η Μέριλ Στριπ, πήρε το πτυχίο της από τη θεατρική σχολή του Γέιλ όπου εξ αρχής φάνηκε η στόφα της σταρ, ακόμη και από το ρόλο της ως Έλενα στο θεατρικό “Όνειρο καλοκαιρινής νυχτός” του Σέξπιρ. Έκτοτε έχει γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς όλων των εποχών με 18 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Ο πρώην Πρόεδρος, Τζέραλντ Φορντ, απέρριψε πολλές προτάσεις για να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Αντιθέτως, έγινε προπονητής στην ποδοσφαιρική και την ομάδα μποξ του Γέιλ, ενώ φοιτούσε στη Νομική στις αρχές της δεκαετίας του ’40.

Ο θρύλος του Χόλυγουντ και γνωστός φιλάνθρωπος, Πωλ Νιούμαν, εγκατέλειψε τη δραματική σχολή του Γέιλ το 1952. Ωστόσο, διατήρησε στενές σχέσεις με το περίφημο Πανεπιστήμιο και κάποια στιγμή ανέβασε και θεατρικό έργο.