Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που απεικονίζει μερικούς Ταλιμπάν να παίζουν σε παιδικές χαρές στο Αφγανιστάν. «Πιο γρήγορα, πιο γρήγορα!» ακούγεται να λέει ένας Ταλιμπάν καθώς βιντεοσκοπεί άλλους μαχητές να κάνουν… κούνια. Δεν είναι ακόμη σαφές το πού γυρίστηκαν τα βίντεο.

«Αυτή η παιδική χαρά είναι δική μας. Αυτή (η αφγανική κυβέρνηση) απόλαυσε πολλά πικνίκ εδώ, αλλά τώρα είναι η σειρά μας να παίξουμε», ακούγεται να λέει ο ίδιος, την ίδια στιγμή που ακούγονται κάποιοι άλλοι δίπλα του να γελούν ενώ παραδίπλα ένας άνδρας κάνει τσουλήθρα.

Εκατοντάδες Αφγανοί έσπευσαν να σχολιάσουν στο Twitter και στο Facebook, επισημαίνοντας με νόημα ότι τα βίντεο αυτά είναι η τρανότερη απόδειξη ότι δεκαετίες πολέμου έχουν στερήσει από μια γενιά αυτές τις απλές παιδικές απολαύσεις. Θυμίζουμε ότι οι Ταλιμπάν έχουν ήδη πάρει τον έλεγχο περισσότερων από 100 περιοχών και επαρχιών της χώρας από τότε που οι διεθνείς δυνάμεις ξεκίνησαν την αποχώρησή τους την 1η Μαΐου.

Επιπλέον, πρόσφατα ξεκίνησαν να εξαπολύουν επιθέσεις στα περίχωρα πολλών περιφερειακών πρωτευουσών, αλλά μέχρι στιγμής έχουν απωθηθεί από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.