Σε κατ’ οίκον περιορισμό παιδιάτροι στην Ιταλία λόγω… ταξιδιών και iPhones

Με «δώρα» από φαρμακευτικές προωθούσαν γάλα-σκόνη έναντι του μητρικού


ΚΟΣΜΟΣ
3:06
22/11/2014
Σε κατ' οίκον περιορισμό παιδιάτροι στην Ιταλία λόγω… ταξιδιών και iPhones
3
loading

Η ιταλική αστυνομία έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό σήμερα 12 παιδίατρους οι οποίοι φέρονται να δωροδοκούνταν από φαρμακευτικές εταιρείες για να προωθούν το γάλα-σκόνη τους αντί του θηλασμού.

Η αστυνομία ερευνά «μια κοινή και διαδεδομένη πρακτική» κατά την οποία παιδίατροι «συνταγογραφούν γάλα-σκόνη για νεογέννητα μωρά με αντάλλαγμα πολυτελή δώρα και ακριβές διακοπές», αναφέρει μια ανακοίνωση.

Δύο από τους γιατρούς είναι επικεφαλής των παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων, πρόσθετε η ανακοίνωση. Παράλληλα πέντε εμπορικοί αντιπρόσωποι τριών διαφορετικών εταιρειών και ένα στέλεχος τέθηκαν επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό, σημείωσε η αστυνομία.

Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι «επικοινωνούσαν με τους παιδίατρους για να τους παροτρύνουν να συνταγογραφήσουν γάλα-σκόνη σε νεογέννητα μωρά, δρώντας αντίθετα στην ομόφωνη άποψη των επιστημόνων για την ανάγκη να προωθείται η χρήση του μητρικού γάλακτος», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό Τζενάρο Ρικάρντι, οι εμπορικοί αντιπρόσωποι προσέφεραν δώρα αξίας «εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» στους γιατρούς που εργάζονταν σε δημόσια νοσοκομεία, αν αυξάνονταν οι πωλήσεις του γάλακτος-σκόνη που προωθούσαν. Τα δώρα περιελάμβαναν iPhones, υπολογιστές Apple, κλιματιστικά, τηλεοράσεις, ταξίδια στην Ινδία, το Παρίσι, τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη και πολυτελείς κρουαζιέρες, πρόσθεσε ο Ρικάρντι.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουν τη σοβαρότητα των ενεργειών αυτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Υγείας της Ιταλίας Μπεατρίς Λορεντσίν.

Οι γιατροί δρούσαν αντίθετα «στην ομόφωνη άποψη των επιστημόνων και τις ενδείξεις του υπουργείου Υγείας, πείθοντας τις μητέρες να χρησιμοποιούν γάλα-σκόνη αντί για το μητρικό», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ εκτελούνται 26 εντάλματα έρευνας και κατάσχεσης που αφορούν την υπόθεση σε τέσσερις επαρχίες της Ιταλίας. «Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να εντοπίσουμε το μέγεθος του προβλήματος», είπε ο Ρικάρντι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar dolphin

    ...Άντε και στους δικούς μας! Πόσα ταξιδάκια δε γίνονται, που βαπτίζονται συνέδρια με ευγενικούς χορηγούς φαρμακευτικές...

  2. avatar Stilitis

    Και στην Ελλάδα, είναι ηρωίδες όσες μάνες θηλάζουν. Δέχονται απίστευτο πόλεμο νεύρων από τους παιδιάτρους προκειμένου να το γυρίσουν στο τεχνητό...

  3. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ , ΚΛΕΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !! ΑΛΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει