Είναι η τρομακτική στιγμή που ένα χημικό εργοστάσιο στα περίχωρα της Μπανγκόκ εκρήγνυται, διαλύοντας το διαμέρισμα ενός ζευγαριού, που εκείνη την ώρα χαλάρωνε στον καναπέ του.

Το ζευγάρι, που δεν επιθυμεί να κατονομαστεί, παρακολουθούσε μια ταινία στο διαμέρισμά του τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στην περιοχή Samut Prakan της Ταϊλάνδης όταν η έκρηξη ταρακούνησε το κτίριο όπου μένουν.

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα το εργοστάσιο να τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ ένας 18χρονος εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Τοξικά νέφη γέμισαν τον ουρανό και περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο.

Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας καταγράφουν τη στιγμή που η έκρηξη διαλύει το διαμέρισμα του ζευγαριού. Τα τζάμια σπάνε και εκτοξεύονται στον αέρα.

Το παντρεμένο ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένο. «Θέλω απλώς να ξέρουν όλοι ότι είμαι ασφαλής. Τραυματιστήκαμε και οι δύο αλλά είμαστε ζωντανοί. Το σπίτι μπορεί να φτιαχτεί, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είμαστε ανακουφισμένοι που είμαστε ζωντανοί», δήλωσε ο σύζυγος.

Στο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας φαίνεται το ζευγάρι να παρακολουθεί τηλεόραση στο σαλόνι. Μετά από λίγο, μια έκρηξη σημειώνεται και το διαμέρισμά τους διαλύεται.

Ακολουθούν εικόνες από το εξωτερικό του σπιτιού. Μια ισχυρή έκρηξη ακούγεται και φαίνεται το έντονο φως σε μικρή απόσταση από το διαμέρισμα. Τζάμια σπάνε και τα φυτά πέφτουν στο έδαφος.

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε 100 σπίτια και 15 αυτοκίνητα. Η αιτία που την προκάλεσε δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Διασώστες με βαν τριγυρνούσαν στις γειτονιές, καλώντας τον κόσμο από τα ηχεία να απομακρυνθεί για την ασφάλειά του.