Η Λευκωσία διέψευσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε χάρτη για το εδαφικό, με 25% του εδάφους για την τουρκοκυπριακή ομόσπονδη πολιτεία, αντί του 29% που παραχωρείτο με το σχέδιο Ανάν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει καταθέσει οτιδήποτε στο τραπέζι των συνομιλιών, πέραν των κριτηρίων, βάσει των οποίων πρέπει να επιλυθεί το εδαφικό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξήγησε ότι τέτοια κριτήρια, για παράδειγμα, είναι η παραγωγικότητα της γης, οι προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών, καθώς επίσης και κάποιες περιοχές που έχουν ιδιαίτερη θρησκευτική, πολιτισμική ή ιστορική σημασία για τους Ελληνοκύπριους.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το δημοσίευμα είναι «παιχνίδι» της Άγκυρας, το οποίο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύει στον αποπροσανατολισμό από τις προκλητικές ενέργειες της στην Κυπριακή ΑΟΖ και ενδεχομένως στη δημιουργία εντυπώσεων εντός Κύπρου.