Οι δυνάμεις ασφαλείας στο Χονγκ Κονγκ έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και συνέλαβαν 45 άτομα λίγο πριν από τα ξημερώματα σήμερα στη διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσης των διαδηλωτών από μία σήραγγα κοντά στο αρχηγείο της κυβέρνησης.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, αλλά προβλήθηκε και από τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, δείχνει μία ομάδα αστυνομικών να οδηγεί έναν διαδηλωτή με χειροπέδες σε μία γωνία και να τον χτυπά. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο διαδηλωτής ονομάζεται Κεν Τσανγκ και είναι μέλος του φιλοδημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών. Κάποιοι βουλευτές, μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τσανγκ που φέρει μελανιές και μώλωπες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Λάι Τουνγκ-κγουόκ είπε ότι στους αστυνομικούς οι οποίοι εμφανίζονται στο βίντεο να χρησιμοποιούν «άσκοπη βία εις βάρος ενός συλληφθέντος» ανατέθηκαν άλλα καθήκοντα.

Ο Λάι είπε ότι η αστυνομία χρειάστηκε να λάβει άμεσα μέτρα για να διαλύσει έναν μεγάλο αριθμό διαδηλωτών που συγκεντρώνονταν στην οδό Λουνγκ Γουό και οι οποίοι επιτίθεντο στην αστυνομία πετώντας αντικείμενα. Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή.

«Φαίνεται ότι πρόκειται για μία βάρβαρη επίθεση εναντίον ενός συλληφθέντος ο οποίος δεν συνιστά απειλή για την αστυνομία», δήλωσε η Μέιμπελ Άου, διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στο Χονγκ Κονγκ.

Οι διαδηλωτές του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας Occupy Central ζητούν εκλογκή αυτονομία καθώς και την παραίτηση του κυβερνήτη της πρώην βρετανικής αποικίας Λιουνγκ Τσουνγκ-Γινγκ.