Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες κουβαλούν επάνω τους ένα ρομαντισμό από το παρελθόν.

Πώς όμως θα μας φαινόταν αν βλέπαμε τις ίδιες φωτογραφίες… με χρώμα;

Μια ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισαν να δώσουν ένα διαφορετικό «αέρα» σε παλιές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, βάζοντας επάνω τους τη δική τους χρωματιστή, ψηφιακή, πινελιά!

Από τη στιγμή που ο Nicéphore Niépce έβγαζε την πρώτη φωτογραφία και μετά, οι φωτογράφοι άρχισαν να πειραματίζονται με διάφορους τρόπους, προκειμένου να καταφέρουν να αποτυπώσουν τα «αληθινά χρώματα της ζωής» στα καρέ τους.

«Παράλληλα με τον Niépce, οLouis Jacques Mande Daguerre και εφευρέτης του προδρόμου του κινηματογράφου (Diorama), πειραματιζόταν επίσης με την τεχνική της φωτογραφίας και ήταν ο ίδιος που πρότεινε στο Niépce να συνεργαστούν εμπορικά. Αν και ο Daguerre δεν είχε ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις, μετά το θάνατο του πρώτου, το 1833, επιδόθηκε στην τελειοποίηση της μεθόδου του και τελικά τα κατάφερε, επινοώντας τη μέθοδο της νταγκεροτυπίας, την οποία ανακοίνωσε και επίσημα το 1839 στην Ακαδημία Επιστημών και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών. Η μέθοδος αυτή βασίστηκε στη δημιουργία μιας θετικής φωτογραφίας και ως τεχνική ήταν παραπλήσια αυτής που χρησιμοποιούν οι σύγχρονες μηχανές τύπου Πολαρόιντ». (Πηγή: Wikipedia)

Η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία έκανε το ντεμπούτο της το 1861, χάρη στα πειράματα του σκωτσέζου μαθηματικού και φυσικού James Clerk Maxwell.

Δείτε παρακάτω παλιές φωτογραφίες, που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην ιστοσελίδα της, να αποκτούν καινούρια «πνοή» μέσα από ψηφιακή επεξεργασία: