Μοιραία παρολίγο να αποβεί η αγάπη ενός άνδρα για το σούσι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας άνδρας επισκέφθηκε τον γιατρό του στην επαρχία Guangdong της ανατολικής Κίνας, έπειτα από έντονους στομαχικούς πόνους και φαγούρα.

Εκεί, προς μεγάλη του έκπληξη ανακάλυψε ότι στις ακτινογραφίες στις οποίες είχε υποβληθεί, διακρίνονταν εκατοντάδες σκουλήκια να «αλωνίζουν» στο έντερό του και σε άλλα ζωτικά όργανα. Η αιτία, σύμφωνα με τους γιατρούςήταν η κατανάλωση χαλασμένου ωμού ψαριού. Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο για θεραπεία.

Την ίδια στιγμή η Dailymail, αναφέρει οι έρευνες έχουν δείξει ότι η ολοένα αυξανόμενη προτίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο των καταναλωτών στο σούσι, έχει προκαλέσει και την αύξηση των κρουσμάτων σοβαρής δηλητηρίασης και άλλων παρασιτικών μολύνσεων. Συνήθως, εκείνοι που προσβάλλονται συχνότερα είναι οι καταναλωτές που προτιμούν τον ωμό σολομό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.