Για άλλο πήγαιναν και άλλο βρήκαν οι αστυνομικοί… Όταν οι άνδρες του τμήματος της Φλόριντα πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα σπίτι προκειμένου να συλλάβουν έναν άνδρα ύποπτο για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, βρέθηκαν ενώπιον μιας αναπάντεχης ανακάλυψης: 50 πτώματα γατών είχαν τοποθετηθεί και διατηρούνταν σε πολλά ψυγεία.

Ο Νταγκ Ουέστκοτ, 55 ετών, είχε επίσης 35 ζωντανές γάτες, ενώ από τις πολλές σακούλες απορριμμάτων, οι οποίες ξεχείλιζαν από περιττώματα, αναδύονταν τόσο αηδιαστικές οσμές που οι αστυνομικοί της κομητείας του Παλμ Μπιτς (νοτιοανατολικές ΗΠΑ) έπρεπε να φορέσουν προστατευτικές μάσκες προκειμένου να μπουν στο σπίτι, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Palm Beach Post.

Τα 50 κουφάρια των γατών είχαν τοποθετηθεί σε 4 ψυγεία σε ένα σπίτι που βρισκόταν στο Λέικ Ουόρθ. Οι γείτονες του 50χρονου περιέγραψαν την παράξενη συμπεριφορά του, την τάση του να κυκλοφορεί χωρίς να φοράει μπλούζα και να προσπαθεί να δίνει μικρά δωράκια στα παιδιά.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ανυπόφορη μυρωδιά εξαπλωνόταν εκτός των τοίχων του σπιτιού και οι γάτες μπαινόβγαιναν ελεύθερα.

Ο Ντέιβιντ Ουαλέσκι, υπεύθυνος μιας τοπικής οργάνωσης για την προστασία των ζώων, εξήγησε στην εφημερίδα ότι ο Νταγκ Ουέστκοτ αρνήθηκε να αποχωριστεί τις ζωντανές γάτες. Ένας δικαστής θα αποφανθεί σε διάστημα 30 ημερών τι θα απογίνουν οι γάτες. Επίσης διευκρίνισε ότι, λόγω έλλειψης κεφαλαίων, θα πραγματοποιηθούν νεκροψίες νεκροτομές σε μερικές μόνο από τις γάτες που βρέθηκαν ψόφιες.