Η οικογένεια ενός μοντέλου που υπέστη εγκεφαλική βλάβη μετά τη σοβαρή αλλεργική αντίδραση που της προκάλεσε ένα πρέτσελ θα πάρει αποζημίωση 29,5 εκατ. δολαρίων, όπως έκρινε πρόσφατα δικαστήριο του Λας Βέγκας.

Οι ένορκοι έκριναν πως το ασθενοφόρο που ανταποκρίθηκε στην κλήση δεν της πρόσφερε επαρκείς πρώτες βοήθειες στο περιστατικό του 2013, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Las Vegas Review-Journal.

«Τουλάχιστον η κόρη μου θα έχει καλή φροντίδα, είμαι χαρούμενος γι’ αυτό», δήλωσε ο πατέρας της, Jack Giacalone, όταν άκουσε την ετυμηγορία.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2013, η τότε 27χρονη Giacalone ήταν να πάρει μέρος σε μια επίδειξη μόδας. Μια φίλη τής έφερε ένα πρέτσελ πριν το σόου, το οποίο έριξε ωστόσο την άτυχη κοπέλα σε αναφυλακτικό σοκ μετά την πρώτη μόλις μπουκιά.

Ο δικηγόρος της, Christian Morris, ισχυρίστηκε πως ο εγκέφαλός της έμεινε για μερικά λεπτά χωρίς οξυγόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο. Στο αστικό δικαστήριο αποδείχτηκε πως το ασθενοφόρο δεν ήταν εξοπλισμένο με τα απαραίτητα για μια αλλεργική αντίδραση, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Νεβάδα.

Η 35χρονη σήμερα Giacalone είναι τετραπληγική και μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με τα μάτια. Χρειάζεται 24ωρη φροντίδα…