Μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Μαΐου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών σε τμήματα, στα οποία σημειώθηκαν καθιζήσεις του εδάφους και άλλα προβλήματα.

Το ύψος των άμεσων ζημιών που συνδέονται με τις υποδομές μεταφορών εκτιμάται στα 140 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις τελικές εκθέσεις των αρμόδιων για τις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές οργανισμών της Σερβίας.

Τον μεγαλύτερο όγκο των ζημιών κατέγραψε το οδικό δίκτυο (άνω των 105 εκ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένων εθνικών, επαρχιακών οδών, καθώς και τμημάτων που συνδέονται με πανευρωπαϊκούς άξονες και αυτοκινητοδρόμους.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι εργασίες για την επιδιόρθωση των ζημιών που υπέστησαν τμήματα οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών πραγματοποιούνται με βάση τον σχεδιασμό, χωρίς καμία καθυστέρηση, υπό την εποπτεία των αρμόδιων αρχών.