Η Πολωνία αρνήθηκε να δώσει άδεια να εισέλθει στον εναέριο χώρο της το αεροπλάνο που μετέφερε τον ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος επέστρεφε στη χώρα του από τη Σλοβακία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο του Σόιγκου επέστρεψε στην Μπρατισλάβα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η υπηρεσία ελέγχου εναέριου χώρου της Πολωνίας (PAZP). Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Πάβελ Πάλουτς, διευκρίνισε ότι οι αρχές αρνήθηκαν τη διέλευση του αεροσκάφους επειδή, για άγνωστους λόγους, άλλαξε την κατάστασή του από «πολιτικό αεροσκάφος» σε «στρατιωτικό».

Οι πολωνικές αρχές δήλωσαν πάντως διατεθειμένες να επιτρέψουν τη διέλευση εφόσον το αεροσκάφος του Σόιγκου αλλάξει και πάλι την κατάστασή του σε «μη στρατιωτικό». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το αεροπλάνο είχε λάβει διπλωματική άδεια για να επιστρέψει στη Ρωσία μέσω Πολωνίας ως πολιτική πτήση της Aeroflot.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος του Σόιγκου, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας, ανεφοδιάζεται και θα αναχωρήσει σύντομα για τη Ρωσία.

Η Πολωνία είναι μια από τις χώρες που επικρίνει σφοδρότερα τη Ρωσία για τον ρόλο της στην κρίση στην Ουκρανία.