Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.972 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός άνευ προηγουμένου, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 268.370 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 70.764 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 11,12 εκατομμύρια.

Σε απόλυτα μεγέθη η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Χιλή: Πάνω από 3.500 κρούσματα και 19 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.528 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνουν συνολικά τους 864.064.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 19 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε 21.182 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Το υπουργείο τόνισε ότι οι μολύνσεις και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται μετά το τέλος της περιόδου των θερινών διακοπών στο νότιο ημισφαίριο και την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα κρούσματα μειώθηκαν σε μόλις τέσσερις από τις περιφέρειες της χώρας την τελευταία εβδομάδα.

Η Χιλή παρέλαβε χθες μια ακόμη, την πέμπτη κατά σειρά, παρτίδα δόσεων του εμβολίου CoronaVac της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας Sinovac. Την υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

Ως εδώ, οι αρχές έχουν εμβολιάσει πάνω από 4,1 εκατομμύρια ανθρώπους για τον νέο κορονοϊό, με πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους. Στόχος είναι να έχουν ανοσοποιηθεί 5 εκατομμύρια μέσα στο πρώτο τρίμηνο και 15 εκατομμύρια περί τα μέσα του έτους.

Μεξικό: 866 θάνατοι και πάνω από 7.400 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 866 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να αυξάνεται στους 191.789 νεκρούς.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 7.407 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να φθάνουν τα 2.137.884.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη θεωρείται υποτιμημένος. Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει στην πορεία της υγειονομικής κρίσης πως στην πραγματικότητα οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι απ’ ό,τι καταγράφεται επίσημα.

Αιθιοπία: Πάνω από 1.200 κρούσματα και 9 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.202 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στο κράτος της ανατολικής Αφρικής να φθάνει τους 168.355.

Οι θάνατοι άλλων 9 ασθενών με την COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας στους 2.451 νεκρούς ως εδώ.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 26.350, με 427 ασθενείς να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην ανατολική περιφέρεια της ηπείρου. Στην Αιθιοπία αντιστοιχεί περί το 4% των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό σε όλη την ήπειρο (3,98 εκατ.), σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα των Αφρικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Την Κυριακή έφθασε στην Αιθιοπία μια πρώτη παρτίδα 2,2 εκατ. δόσεων εμβολίων για τον νέο κορονοϊό μέσω του COVAX, μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται κρίσιμη στον αγώνα εναντίον της πανδημίας.

Κούβα: Ξεπέρασαν τα χίλια τα κρούσματα και άλλοι δύο θάνατοι σε 24 ώρες   

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.041 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 2 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 352 νεκρούς επί συνόλου 57.607 κρουσμάτων από τον Μάρτιο του 2020.

Πρόκειται για «τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα μετά τη 2η Φεβρουαρίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 1.065», υπενθύμισε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος στο υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Οι 1.030 από τις νέες μολύνσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, «ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων 15 ημερών», σύμφωνα με τον κ. Ντουράν.

Η Αβάνα (491 κρούσματα σε 24 ώρες) παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης — τον επιπολασμό του ιού — να αυξάνεται στο επίπεδο των 278,3 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο στη χώρα.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, παρότι οι αρχές επιβάλλουν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων, καθώς και η μείωση των επιβατικών πτήσεων από ορισμένες χώρες.

Νότια Κορέα: 470 κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες   

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 470 κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στην ασιατική χώρα να φθάνει τους 93.733.

Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε από τις 446 της προηγουμένης και είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 19 ημερών. Οι 132 εντοπίστηκαν στη Σεούλ και άλλες 199 στην επαρχία Κιόνγκι, που περιβάλλει τη μητροπολιτική περιοχή της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας.

Παράλληλα, 3 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 1.648 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας μειώθηκε στο 1,76%.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στη Νότια Κορέα, την 26η Φεβρουαρίου, έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους 446.941 άνθρωποι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.