Έτοιμος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του είναι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την πρώτη δημόσια αντίδραση του πρώην προέδρου, αφότου δικαστήριο τον έκρινε χθες Δευτέρα (1/3) ένοχο για διαφθορά.

«Άσκησα έφεση κατά της απόφασης, ίσως να χρειαστεί να συνεχίσω αυτήν τη μάχη έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε ο Σαρκοζί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro.

«Θα είναι οδυνηρό για εμένα το να πρέπει να προσφύγω προκειμένου να καταδικαστεί η ίδια μου η χώρα, όμως είμαι έτοιμος για αυτό, διότι αυτό θα είναι το τίμημα της δημοκρατίας», επισήμανε, προσθέτοντας πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2022, όμως θα στηρίξει έναν υποψήφιο εν ευθέτω χρόνω.

Σημειώνεται ότι η απόφαση κατά του Σαρκοζί με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών –το ένα από αυτά χωρίς αναστολή– για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής είναι άνευ προηγουμένου για τη χώρα του.

Το δικαστήριο αποφάσισε ο 66χρονος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας να μην οδηγηθεί στη φυλακή αλλά να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.