Ακόμα 15.510 κρούσματα του SARS-CoV-2 επιβεβαίωσε η Ινδία, με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα να φθάνουν τους 11.112.241.

Το τελευταίο 24ωρο οι θάνατοι ακόμη 106 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 157.157 νεκρούς ως εδώ.

Τα ενεργά κρούσματα είναι 168.627 (+4.116 σε σύγκριση με την προηγουμένη).

Η Ινδία κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, τα οποία έχουν αρχίσει να αυξάνονται ξανά τις τελευταίες ημέρες, ενώ βρίσκονταν σε υποχώρηση τους τελευταίους μήνες, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Η δεύτερη φάση της εξελισσόμενης εκστρατείας ανοσοποίησης στην Ινδία άρχισε σήμερα, με τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να λαμβάνει την πρώτη δόση του εμβολίου του —του Covaxin, που παράγει η Bharat Biotech— στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών Όλης της Ινδίας (All India Institute of Medical Sciences, AIIMS).

Η νέα φάση του εμβολιασμού έχει σκοπό να ανοσοποιηθούν οι πολίτες άνω των 60 ετών καθώς και οι πολίτες άνω των 45 ετών με συννοσηρότητες.

Από την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης, τη 16η Ιανουαρίου, έχουν πλέον εμβολιαστεί σχεδόν 15 εκατομμύρια άνθρωποι, στη μεγάλη τους πλειονότητα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

TAGS