Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία έχει ισχυροποιηθεί, όμως, πρόσθεσε, ακόμη απομένουν πολλά να γίνουν.

«Το καλό νέο είναι ότι η οικονομία είναι σαφώς πιο ισχυρή. Η κατάσταση βελτιώνεται», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

«Όμως, υπάρχουν διάφορα μέτρα που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε για να διατηρήσουμε αυτήν την άνοδο και, ίσως, να την επιταχύνουμε», συνέχισε.

Τα μέτρα αυτά, είπε ο Ομπάμα, θα οδηγούσαν σε αύξηση των θέσεων εργασίας, υψηλότερους μισθούς και εισοδήματα και επιπρόσθετη βοήθεια για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης.

«Έχω πιέσει με λογικές ιδέες, όπως ανακατασκευή των υποδομών και παροχή βοήθειας στις εταιρείες για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Ζήτησα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός», είπε, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την «απραξία» στο Κογκρέσο, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

«Όλα αυτά τα μέτρα μέχρι τώρα μπλοκαρίστηκαν ή αγνοήθηκαν από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο», επέμεινε ο Ομπάμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.