Να προωθήσουν την εξ αποστάσεως εργασία οι εταιρείες ώστε να αποφευχθεί νέο lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού ζήτησε σήμερα η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν, κάνοντας λόγο για κίνηση υψίστης σημασίας.

«Τις τελευταίες μέρες τα δεδομένα (για την COVID-19) δεν είναι καλά. Όλοι θέλουμε να αποφευχθεί ένα νέο lockdown και η εργασία από το σπίτι είναι μια καλή απάντηση» δήλωσε η Μπορν στον ραδιοσταθμό Europe 1, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η ίδια σημείωσε ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με εκπροσώπους τομέων, όπως ο τραπεζικός, αυτός των ασφαλειών ή της μηχανουργίας, οι οποίοι έχουν δει να μειώνεται τους τελευταίους μήνες η χρήση της εξ αποστάσεως εργασίας.

Στο μεταξύ το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στη Δουνκέρκη, στη βόρεια Γαλλία, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 στην περιοχή αυτή.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είχε νωρίτερα σήμερα συνομιλία με τον δήμαρχο της Δουνκέρκης για την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή αυτή.

«Συμφώνησαν ότι, δεδομένης της οξείας επιδείνωσης των δεικτών υγείας τις τελευταίες ώρες, πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνομιλία αυτή.

TAGS