Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την ημέρα που ο κορονοϊός άρχισε να δημιουργεί εφιάλτες σε όλη την ανθρωπότητα, με τη «ρίζα του κακού» να μην έχει βρεθεί ακόμη. Μάλιστα, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για την πανδημία, καθώς θεωρούν ότι δεν σήμανε γρήγορα συναγερμό για να πάρει ο πλανήτης γρηγορότερα τα απαραίτητα μέτρα.

Μάλιστα, η εφημερίδα The Wall Street Journal, επικαλούμενη τους ερευνητές του ΠΟΥ που -όπως ανέφερε- περιέγραψαν μια έντονη συζήτηση λόγω της έλλειψης λεπτομερειών, γράφει ότι το Πεκίνο αρνήθηκε να δώσει στον Οργανισμό ανεπεξέργαστα δεδομένα σχετικά με τα πρώτα της κρούσματα της Covid-19.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ίδιο Μέσο αναφέρει πως αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπαν ότι ανεπεξέργαστα, εξατομικευμένα στοιχεία θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να καθορίσουν πώς και πότε άρχισε να εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Κίνα.